Online training Positief Motiveren voor ergocoaches

Ergocoaches dragen bij aan gezond en veilig werken binnen hun team, afdeling en zorgorganisatie. Vaak doe je dat als zorgprofessional met een extra aandachtsgebied vanuit je team. Een mooie maar ook kwetsbare positie, zeker in tijden van hoge werkdruk. Om dan jezelf en je collega’s gemotiveerd te houden is een grote uitdaging. 

Als Academie voor Ergocoaching kijken we naar deze uitdaging met een brede blik. We vinden het belangrijk dat de organisatie ergocoaches goed ondersteunt en faciliteert. En daarnaast vinden we het belangrijk om ergocoaches te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van coachen en motiveren. 

Ben jij ergocoach en wil je nog beter leren coachen en motiveren? Dan is onze online training Positief Motiveren voor ergocoaches wellicht iets voor jou. 

Ergocoach Actieplan

Training Positief Motiveren voor ergocoaches

In de online training Positief Motiveren voor ergocoaches:

 • Leer je hoe je collega’s eenvoudiger motiveert;
 • Leer je werken aan de hand van het ergocoach-actieplan;
 • Ga je op interactieve wijze uitwisselen met je collega ergocoaches; 
 • En zorg je dat niet alleen je collega’s gemotiveerd raken, maar ook dat jij zelf gemotiveerd blijft. 

Hoe ziet de training er uit? 

De training Positief Motiveren voor ergocoaches is een online training met veel persoonlijk contact met andere ergocoaches. De training bestaat uit 3 modules en 1 follow-up. 

De modules in deze training zijn:

 1. Motiveren – Hoe motiveer je nu slim en eenvoudig je collega’s?
 2. Coachen – Hoe zorg je dat jij niet degene bent die hard aan het werk is?
 3. Zelf gemotiveerd blijven – Hoe organiseer je steun voor je functie, binnen en buiten je afdeling? 
samen met andere ergocoaches

Bij elke module start je in de online leeromgeving. Hier volg je een introductie. Daarna ga je aan de slag met een praktische voorbereiding. Hierdoor kan je bij de oefensessies helemaal focussen op het oefenen en uitwisselen met je collega’s. 

Deze oefensessies vinden plaats via Zoom en duren 1,5 uur. Na elke oefensessie is er een koffie-halfuurtje gepland, voor wie ook informeel wil uitwisselen met collega’s. De eerste 3 oefensessies zijn om de week (week 1, 3 en 5). De follow-up is enkele weken later (week 12).

Als bonus krijg je toegang tot onze hele ergocoach-toolbox. Deze bestaat uit posters, formulieren en materialen die je kunt inzetten tijdens je werk. Je krijgt deze per post toegestuurd, maar je hebt ook toegang tot de digitale toolbox. 

Een belangrijk onderdeel van de training is het contact en uitwisseling met andere ergocoaches. Je wordt gestimuleerd om elkaar vragen te stellen en te ondersteunen. Hiervoor kiezen we in overleg een geschikte vorm.

Samengevat

Als je deelneemt aan de online training dan krijg je: 

 • 4 oefen- en uitwisselsessies via Zoom;
 • Toegang tot voorbereidende modules en opdrachten;
 • Onze ergocoach-toolbox, met onbeperkt gebruiksrecht voor je eigen afdeling of locatie;
 • Steun van ons én van je collega-ergocoaches. 
training ergocoaches

Planning en kosten

De oefensessies worden gepland in overleg met de deelnemers. De eerstvolgende training wordt gepland zo gauw er 4 aanmeldingen zijn. 

De kosten bedragen € 395 ex btw. 

Wil je deze training onder de aandacht van je werkgever brengen?

Om deze training eenvoudig onder de aandacht van je leidinggevende, opleidingscoördinator of ergocoach-trainer te brengen hebben we de informatie in een PDF voor je samengevat. Deze kan je downloaden en per mail versturen.  

*** deze PDF komt binnenkort online – nog even geduld ***

Tot slot

Dit is een to-the-point training. Wij kiezen niet voor uitgebreide theorieën, maar juist voor het leren van tools en vaardigheden waarmee je direct aan de slag kunt. Onze ervaring is dat dit ergocoaches niet alleen een leidraad geeft bij de invulling van hun taak, maar dat het ook zorgt voor meer energie binnen het thema gezond en veilig werken. Bij de ergocoach én bij het team. 

welke opleiding kiezen

Ben jij iemand die juist wél houdt van veel verdieping? Dan ben je van harte welkom in de uitgebreide leeromgeving Positief Motiveren. Deze staat vol met verdiepingsvideo’s en andere invalshoeken bij motiveren. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over de training?  

Of liever een incompany training voor je eigen organisatie? Dan kan!

Mail naar info@academievoorergocoaching.nl . We kunnen je vragen per mail beantwoorden, maar we kunnen ook een telefonische of Zoom-afspraak met je maken. 

We horen graag van je! 

Ellen Bos en Mariëlle Tromp