Training ergocoaches

Ergocoaches dragen bij aan gezond en veilig werken binnen hun team, afdeling en zorgorganisatie. Vaak doen zij dat als zorgprofessional met een extra aandachtsgebied vanuit je team. Een mooie maar ook kwetsbare positie, zeker in tijden van hoge werkdruk. Om dan jezelf en je collega’s gemotiveerd te houden is een grote uitdaging. 

Als Academie voor Ergocoaching kijken we naar deze uitdaging met een brede blik. We vinden het belangrijk dat de organisatie ergocoaches goed ondersteunt en faciliteert. En daarnaast vinden we het belangrijk om ergocoaches te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van coachen en motiveren. 

In onze training Positief Motiveren leren we ergocoaches hoe zij hun coachende rol makkelijker en effectiever kunnen invullen.

Ergocoach Actieplan

De coachende kant van ergocoaching

In onze trainingen focussen wij als eerste op de coachende kant van ergocoaching. Het maakt daarbij niet uit of een ergocoach al zeer ervaren is of net begint. In beide gevallen halen ze veel resultaat uit het ontwikkelen van hun motiverende vaardigheden.

Lees bijvoorbeeld:

Onze klanten

Recent werden we betrokken bij het UMCG bij de doorontwikkeling van de opleiding voor ergocoaches. Hier hebben we niet alleen aandacht besteed aan het trainen van ergocoaches op het gebied van motiveren en coachen. Maar we hebben ook samen met leidinggevenden onderzocht hoe zij hun ergocoach nog beter in positie kunnen brengen, om ook het maximale rendement uit ergocoaching te halen.

Ook hebben we een traject van 5 maanden uitgevoerd bij Hof en Hiem. Hier trainden we 19 ergocoaches in Positief Motiveren. Bij deze groep bleek in de praktijk dat het goed werkt om hierin startende en meer ervaren ergocoaches samen te laten werken. Zij hebben veel nieuwe verbanden gelegd, diverse effectieve veranderingen doorgevoerd en bovendien gezorgd voor een structuur waarin iedereen eenvoudig van elkaar kan leren.

Voor Gezond en Zeker gaven we verschillende workshops. In de Covid-periode verzorgden we een mini-training waarin we onze Toolbox verwerkten. Deze Toolbox en de mini-training zijn beschikbaar voor geïnteresseerde ergocoaches.

Tot slot

We houden van praktische en to-the-point trainingen . Wij kiezen niet voor uitgebreide theorieën, maar juist voor het leren van tools en vaardigheden waarmee je direct aan de slag kunt. Onze ervaring is dat dit ergocoaches niet alleen een leidraad geeft bij de invulling van hun taak, maar dat het ook zorgt voor meer energie binnen het thema gezond en veilig werken. Bij de ergocoach én bij het team. 

Voor ergocoaches die juist wél houden van veel verdieping hebben we een uitgebreide leeromgeving. Deze staat vol met verdiepingsvideo’s en andere invalshoeken bij motiveren.

welke opleiding kiezen

Meer weten?

Wil je meer weten of eens vrijblijvend kennismaken? Graag plannen we een afspraak met je.

Neem contact op met Ellen Bos via ellen.bos@value2share.nl of via 06 – 546 967 53

Neem contact op met Mariëlle Tromp via marielle@marielletromp.nl of via 06 – 15 217 661.