Over ons

Ellen Bos en Mariëlle Tromp staan aan de basis van de Academie voor Ergocoaching. Zij leerden elkaar kennen in 2015 toen beiden onderdeel waren van een nieuw netwerk professionals in Positieve Gezondheid. Vanaf eind 2018 werken ze intensief met elkaar samen aan het ontwikkelen van een vernieuwde scholing voor ergocoaches binnen de UMC’s.

Ellen en Mariëlle delen de overtuiging dat de sleutel voor de effectieve inzet van de ergocoach ligt bij haar coachende vaardigheden.

Over Ellen Bos

Dr. Ellen Bos is coach van mensen en organisaties. Zij heeft hart voor de zorg en werkte als verpleegkundige voordat zij als bewegingswetenschapper afstudeerde. Als ergonoom staat ze aan de basis van het preventieprogramma fysieke belasting UMC waarop zij in 2008 is gepromoveerd. Samen met Marielle ontwikkelde Ellen onlangs een nieuwe trainingsmodule voor ergocoaches in UMC’s.

Belangrijke thema’s van Ellen zijn: vitaliteit, positieve gezondheid, duurzaam inzetbaar.

Lees meer over Ellen op haar website Value2Share,
of bezoek haar LinkedIn Profiel.


Over Mariëlle Tromp

Drs. Mariëlle Tromp is trainer in Positief Motiveren en coach voor zorgverleners. Als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper is ze gespecialiseerd in gedrag, gedragsverandering en motivatie. Hierin geeft ze al jaren trainingen, op locatie en online. Mariëlle werkt veel met aandachtsfunctionarissen (zoals ergocoaches), bewegingsagogen en paramedici binnen woonzorginstellingen. Professionals met de uitdaging om (ook) collega’s te motiveren. Ze verweeft in haar werk het gedachtengoed van de positieve psychologie.

Lees meer over Mariëlle op haar website,
of bezoek haar LinkedIn profiel.